08.04.2015 11:35
Compania „StarNet” riscă suspendarea activității sau amendă de zeci de mii de lei
Compania „StarNet” riscă suspendarea activității sau amendă de zeci de mii de lei Centrul Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP) a anunţat că în urma controlului efectuat la 27 februarie, a fost constatată producerea unui incident de securitate la prelucrarea datelor stocate în sistemul informaţional de evidenţă a datelor cu caracter personal ce vizează abonaţii „StarNet ", informează un comunicat CNPDCP.
În acest sens, CNPDCP a pornit un proces contravenţional împotriva „StarNet" pentru nerespectarea cerinţelor faţă de asigurarea securităţii datelor cu caracter personal ale clienților săi. Potrivit aceluiași comunicat, materialele acumulate vor fi transmise spre examinare instanței de judecată. Compania riscă o amendă de cel mult 10 mii lei sau suspendarea licenței de activitate pe o perioadă de la trei luni la un an.

De partea cealaltă, compania „StarNet" își exprimă regretul că în perioada în care se desfășoară ancheta privind atacul informatic, sunt făcute declarații care anticipează rezultatele investigaței.

Menționăm că la 27 februarie, compania a informat despre inițierea unei anchete operative de către Procuratură, Serviciul de Informații și Securitate și Ministerul Afacerilor Interne pentru identificarea persoanele vinovate de producerea atacului cibernetic.

Amintim că în seara zilei de 26 februarie, a avut loc cea mai mare scurgere de informații cu caracter personal din Republica Moldova. Baza de date a clienților „StarNet" a ajuns pe Internet, fiind sustrasă în mod fraudulos prin atac informatic organizat asupra sistemelor IT din companie.

Oferte la super preț!
Aclas PS1X-15B
*consum redus de energie(3 АА (LR 16) ajung pina la jumate de an)             
       
*memorie 70PLU
1600
1850
Cintar ER JR-P 15B
Cintar ER JR-P 15B
2150
2300
MCC Aclas CRL
Aparatul de casă staţionar ACLAS CRL – MCC multifuncţional de noua generaţie, echipat cu senzori electronici de detectare a benzii de hârtie, asigurând comoditatea lucrului. Modalitate uşoară de încărcare a hârtiei şi Quick Print. Este destinat pentru lucru în supermarketuri, restaurante şi depozite. Corespunde cerinţelor de lucru din domeniul comerţului şi serviciilor. Funcţionează într-un interval larg de temperatură. Poate fi conectat la calculator pentru programarea şi descărcarea rapoartelor, dar şi conectarea la cântar, scaner şi sertar de bani.
2990
3200
Ne găseşti si pe facebook
(0248) 23 2 36
(0254) 21 3 28