08.04.2015 11:35
Compania „StarNet” riscă suspendarea activității sau amendă de zeci de mii de lei
Compania „StarNet” riscă suspendarea activității sau amendă de zeci de mii de lei Centrul Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP) a anunţat că în urma controlului efectuat la 27 februarie, a fost constatată producerea unui incident de securitate la prelucrarea datelor stocate în sistemul informaţional de evidenţă a datelor cu caracter personal ce vizează abonaţii „StarNet ", informează un comunicat CNPDCP.
În acest sens, CNPDCP a pornit un proces contravenţional împotriva „StarNet" pentru nerespectarea cerinţelor faţă de asigurarea securităţii datelor cu caracter personal ale clienților săi. Potrivit aceluiași comunicat, materialele acumulate vor fi transmise spre examinare instanței de judecată. Compania riscă o amendă de cel mult 10 mii lei sau suspendarea licenței de activitate pe o perioadă de la trei luni la un an.

De partea cealaltă, compania „StarNet" își exprimă regretul că în perioada în care se desfășoară ancheta privind atacul informatic, sunt făcute declarații care anticipează rezultatele investigaței.

Menționăm că la 27 februarie, compania a informat despre inițierea unei anchete operative de către Procuratură, Serviciul de Informații și Securitate și Ministerul Afacerilor Interne pentru identificarea persoanele vinovate de producerea atacului cibernetic.

Amintim că în seara zilei de 26 februarie, a avut loc cea mai mare scurgere de informații cu caracter personal din Republica Moldova. Baza de date a clienților „StarNet" a ajuns pe Internet, fiind sustrasă în mod fraudulos prin atac informatic organizat asupra sistemelor IT din companie.

Oferte la super preț!
Aclas CRV-SD
Mașină de casă și control de ultimă generație, cu o singură rolă de hârtie de 57mm (21m) și SD CARD. Are posibilitate de a se conecta la sertar de bani. De asemenea dispozitivul poate fi gestionat de 4 operatori.  Rezistă în condiții agresive de lucru, la o temperatură de 0-40 grade C și umiditate relativă de la 5 % la 85%.
3350
3400
Tremol S-KL
Tremol S-KL este mașina de casă și control cu GPRS integrat. Designul ergonomic permite operatorilor să-l utilizeze în aer liber, la livrările la domiciliu, piețe deschise, dar și în locații limitate de spațiu. Datorită faptului că MCC-ul este portativ, acesta oferă mai multă flexibilitate pentru operatori.
3200
3350
Aclas CRL-SD
Aclas CRL- SD este o mașină de casă și control multifuncțională, care asigură o operare ușoară și un nivel înalt de funcționalitate. Hârtia poate fi încărcărcată foarte simplu, iar viteza de imprimare a cecurilor este de 150 mm/s.
3350
3450
Ne găseşti si pe facebook
(0248) 23 2 36
(0254) 21 3 28